fbpx

SEO gjennomgang: 7 trinn for å utføre en vellykket gjennomgang av nettstedet

SEO gjennomgang

En SEO gjennomgang er en uunnværlig prosess for å forbedre nettstedets synlighet og hvordan det rangerer i Google. Denne artikkelen vil guide deg gjennom en omfattende SEO-sjekk for ditt nettsted, og vi vil diskutere verktøy og metoder som kan hjelpe deg med å identifisere og løse vanlige SEO-problemer.

Trinn 1: Datainnsamling og målgruppeanalyse

Før du starter din SEO-sjekk, er det viktig å forstå målgruppen din og hva de søker etter. Bruk verktøy som Google Analytics og Google Search Console for å få innsikt i nettstedets trafikk og søkeord som er mest populære. Dette vil hjelpe deg med å tilpasse SEO-strategien din til målgruppens behov.

Trinn 2: Gjennomgang av nettstedets struktur og innhold

Se nøye på nettstedets struktur og navigasjon. Sørg for at det er enkelt for både besøkende og søkemotorer å finne viktig innhold. Sjekk også om nettstedet har unikt og relevant innhold som er optimalisert for søkeord og søkefraser. Duplisert eller lavkvalitetsinnhold kan føre til SEO-problemer og påvirke din rangering negativt.

Trinn 3: Søkeordforskning og -optimalisering

Utfør grundig søkeordforskning for å identifisere relevante søkeord og fraser for ditt nettsted. Velg nøkkelord med høy søkevolum og lav konkurranse. Optimaliser sidene dine ved å inkludere disse nøkkelordene strategisk i tittler, metabeskrivelser, overskrifter og innhold.

Trinn 4: Teknisk SEO gjennomgang

Sjekk nettstedets tekniske aspekter, som sidelastingshastighet, mobilvennlighet og indekserbarhet av sider. Bruk verktøy som Google PageSpeed Insights og Mobile-Friendly Test for å identifisere tekniske problemer som kan påvirke brukeropplevelsen og rangeringen.

Trinn 5: Backlink-analyse og linkbygging


Undersøk kvaliteten på tilbakekoblingene som peker til ditt nettsted. Unaturlige eller spamaktige backlinker kan skade omdømmet ditt på søkemotorer. Jobb med å bygge høykvalitets backlinker gjennom innholdsmarkedsføring, gjesteblogging og samarbeid med andre relevante nettsteder.

Trinn 6: Optimalisering av nettstedets bilder og multimedia

Sørg for at bildene dine er optimalisert for søkemotorer ved å bruke relevante filnavn, alternative tekstbeskrivelser og komprimering for å redusere filstørrelsen. Dette vil bidra til å forbedre nettstedets overordnede ytelse og brukeropplevelse.

Trinn 7: Overvåking og analyse av resultater

Etter å ha gjennomført SEO-sjekken og implementert nødvendige endringer, er det viktig å kontinuerlig overvåke nettstedets ytelse. Bruk verktøy som Google Analytics for å spore trafikk, rangeringer og konverteringer. Dette vil hjelpe deg med å vurdere suksessen til SEO-strategien din og gjøre nødvendige justeringer over tid.


En grundig SEO-sjekk er avgjørende for å oppnå en sterk nettstedsrangering og bedre synlighet på søkemotorer. Ved å følge trinnene vi har diskutert, kan du identifisere og løse vanlige SEO-problemer, optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og tiltrekke mer organisk trafikk. Husk at SEO er en kontinuerlig prosess, så vær tålmodig og konsekvent i dine innsatsområder for å oppnå bærekraftige resultater.

Klar for å ta SEO til neste nivå? Kontakt oss i dag for en gratis SEO-sjekk!

Hvis du er interessert i å lære mer om hvordan AI kan forbedre din SEO-strategi, inviterer vi deg til å ta kontakt med oss for mer informasjon om vår AI SEO-tjeneste. Vi er her for å hjelpe deg med å navigere i denne spennende, men komplekse, nye verdenen av digital markedsføring.